Schaeffler’s Global Branding project is now underway: CEO Klaus Rosenfeld explained the significance of the Schaeffler corporate brand to employees in Schweinfurt.

Rozpoczął się międzynarodowy projekt marki Schaeffler: CEO Klaus Rosenfeld wyjaśnił znaczenie korporacyjnej marki Schaeffler pracownikom w Schweinfurcie.

Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial, explained to employees in Schweinfurt how the Industrial division’s restructuring is set to continue.

Dr. Stefan Spindler, CEO Przemysł, wyjaśnił pracownikom w Schweinfurcie jak będzie przebiegał projekt dla działu przemysłowego.

The new Schaeffler logo was unveiled on building 23 at Schaeffler’s Schweinfurt location.

Odsłonięto nowe logo Schaeffler na budynku 23 w Schweinfurcie.

The roof of building 23 at Schaeffler’s Schweinfurt location now proudly bears the Schaeffler logo.

Budynek 23 w Schweinfurcie dumnie prezentuje nowe logo Schaeffler.

2017-10-16 | Schweinfurt

Schaeffler wzmacnia prezentację marki oraz przedsiębiorstwa

• Rozpoczęcie projektu "Globalnej marki"
  • Wzmocnienie marki "Schaeffler"
  • Zorientowanie na marki FAG, INA i LuK
  • Ujednolicona prezentacja przedsiębiorstwa zainicjowana w Schweinfurcie

Międzynarodowy dostawca rynku motoryzacyjnego i przemysłowego Schaeffler rozpoczął prace nad wzmocnieniem prezentacji marki "Schaeffler". Ujednolicenie prezentacji marki i przedsiębiorstwa jest częścią projektu "Globalna marka", jednej z 16 inicjatyw składającej się na program "Agenda 4 plus Jeden", który jest powiązany ze strategią "Mobilność jutra".

Dzięki ujednoliceniu prezentacji przedsiębiorstwa, Schaeffler redukuje obecną złożoną architekturę swoich marek oraz jednocześnie wzmacnia markę korporacyjną Schaeffler. Pojedyncze marki, takie jak INA, LuK i FAG będą nadal używane, ale tylko w odniesieniu do konkretnych produktów i jedynie w połączeniu z marką Schaeffler.

Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG, wyjaśnił: "Jako firma działająca na rynkach międzynarodowych chcemy w przyszłości wysunąć na wiodącą pozycję naszą markę korporacyjną Schaeffler. Takie działanie podkreśla naszą chęć współdziałania i jednoczesnego wzrostu jako przedsiębiorstwa rodzinnego. Możemy to osiągnąć tylko dzięki wspólnym wartościom i zasadom przywództwa, a także dzięki jednolitej strategii opatrzonej marką korporacyjną: Marką "Schaeffler"".

Nowa strategia została zapoczątkowana w Schweinfurcie, gdzie logo FAG zostało zastąpione logo Schaeffler. Odbyły się dwie uroczystości (jedna dla pierwszej zmiany i jedna dla drugiej zmiany) podczas których pracownicy zostali poinformowani o nowej strategii i znaczeniu globalnej marki "Schaeffler". Do końca 2019 roku planowane jest zakończenie wprowadzania nowej strategii w lokalizacjach firmy na całym świecie.