Prof. Dr. Rainer Lindner nowym CEO regionu Europa Środkowo-Wschodnia

Fax  +48  22 8784122

info.pl@schaeffler.com
POZOSTAŁE INFORMACJE

Obserwuj nas na Twitterze @schaefflergroup by otrzymywać najnowsze ogłoszenia prasowe i wiadomości.

2016-01-25 | Herzogenaurach

Nowy CEO regionu Europa Środkowo-Wschodnia

Prof. Dr Rainer Lindner dołącza do Schaeffler

Schaeffler powitał wieloletniego Dyrektora Zarządzającego w Komitecie Współpracy Gospodarczej z Europą Wschodnią Prof. Dr Rainer Lindner, w szeregach kadry zarządzającej. Pan Lindner (49) objął stanowisko CEO subregionu Schaeffler Europa Środkowo-Wschodnia.

Rainer Lindner ma doskonałe wiedzę fachową i doświadczenie w tym regionie. Był Dyrektorem Zarządzającym w Komitecie Współpracy Gospodarczej z Europą Wschodnią od 2008 roku. Wcześniej pracował jako doradca rządu federalnego i Bundestagu w Niemieckim Instytucie Spraw Międzynarodowych i Bezpieczeństwa (SWP).

"Jesteśmy bardzo zadowoleni, że zatrudniając Pana Rainer Lindner zdobyliśmy wybitnego eksperta ds. Europy Wschodniej i kierownika z doskonałą siecią dla Grupy Schaeffler. Jestem przekonany, że jego wiedza przyczyni się do wzmocnienia naszej obecności i relacji z klientami w Europie Środkowej i Wschodniej ", mówi Dietmar Heinrich, Dyrektor Generalny regionu Europa.