Szukany termin

Kompleksowy i przejrzysty – katalog LuK od Schaeffler

Nowa edycja katalogu sprzęgieł dla pojazdów ciężarowych

Pressrelease Stage Image
Nowa edycja katalogu części zamiennych Schaeffler dla samochodów ciężarowych “LuK Clutches for Heavy Commercial Vehicles 2018/2019” zawiera, m.in. części i rozwiązania naprawcze dla pojazdów spełniających normy Euro-6.

02.01.2019 | Warszawa

• Ponad 2 300 zastosowań, ponad 300 zestawów LuK RepSet
  • Nowość w postaci zestawów naprawczych dla pojazdów Euro-6
  • Najwyższej jakości systemy sprzęgła od Schaeffler pomagają obniżyć koszty eksploatacji pojazdu, poprawiają mobilność i wydłużają okresy między przeglądami

Wysoka jakość i wytrzymałość części zamiennych, produkowanych zgodnie ze standardami obowiązującymi dla części na pierwszy montaż, to istotne czynniki dla operatorów flot samochodowych oraz firm transportowych. Wpływają one na obniżenie kosztów eksploatacji oraz wydłużenie okresów między przeglądami. Jest to szczególnie istotne w przypadku samochodów ciężarowych. Na rynku części zamiennych Schaeffler ze swoją marką LuK jest uznanym partnerem dla segmentu pojazdów użytkowych. Firma nieustannie pracuje nad ulepszeniem swojej oferty produktów.

Rezultatem tych prac jest najnowszy, kompleksowy katalog części zamiennych LuK “LuK Clutches for Heavy Commercial Vehicles 2018/2019”. Nowa edycja zawiera ponad 2 300 zastosowań i ponad 300 zestawów LuK RepSet dla samochodów ciężarowych oraz autobusów. Kompendium obejmuje ponad 160 modeli najpopularniejszych producentów z całego świata, m.in. DAF, IVECO, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania i Volvo. Na ponad 250 stronach pracownicy warsztatów i dystrybutorzy znajdą wszystkie istotne informacje dotyczące rozwiązań Schaeffler, które znacznie wydłużają odstępy między przeglądami. Dotyczy to zarówno samonastawnych sprzęgieł LuK SmarTAC, tarcz sprzęgła marki LuK, jak i innowacyjnych okładzin HD 30 PLUS, oraz wielostopniowych systemów tłumienia drgań, jak 6-sprężynowe tłumiki drgań od LuK. Wśród nowości znajdziemy rozwiązania naprawcze LuK RepSet dla pojazdów spełniających normy emisji spalin Euro-6, takich jak Mercedes-Benz Actros 4 i Atego 3.

Przejrzysta struktura i użycie piktogramów ułatwiają odnalezienie właściwego modelu pojazdu oraz części zamiennej. Wszystkie informacje dostępne są po angielsku, francusku, niemiecku, włosku i hiszpańsku – oraz po raz pierwszy po polsku i rosyjsku. Katalog dostępny jest u partnerów handlowych Schaeffler Automotive Aftermarket. Można go także pobrać ze strony www.schaeffler.pl oraz www.repxpert.pl.

Wydawca: Schaeffler Polska
Kraj wydania Polska

Powiązane materiały medialne

Pakiet (informacje prasowe + materiały medialne)